9.jpg

SWB on the Road i digital version!

Varmt välkomna till flera digitala SWB on the Road-kvällar!

Eftersom vi inte kommer kunna anordna fysiska SWB on the Road-kvällar i den utsträckning som planerats under året så har vi istället tagit fram flera digitala webbträffar under våren och sommaren. Vi kommer avhandla flera spännande teman, både för den lite grönare SWB-uppfödaren och för den mer erfarna uppfödaren som vill ha ny input i sitt avelsarbete. Det är ett max antal deltagare i varje webbinarium och anmälan sker enligt först till kvarn-principen.  Föreläsningarna kommer även finnas tillgängliga online i efterhand för den som inte har möjlighet att delta i live-versionen.

 

Föreläsning 1: ’SWB som organisation’

Första webbföreläsningen är redan nästa vecka där SWBs avelsledare Emma Thorén Hellsten presenterar SWB som organisation (uppgifter, evenemang m.m.) och berättar om rasen SWB (lite historia, fakta, avelsmål), om SWBs unghästbedömningar och om vad vi gör med resultaten från bedömningarna, framförallt om de beskrivande avelsindexen.

Datum: 1 juni kl. 17.30-19.00

Länk till anmälan: https://forms.gle/hjSBo6pAr6iG3dMU9

 

Föreläsning 2: ’Från tanke till föl’

Emma Thorén Hellsten tar upp hur man kan tänka när man väljer sto och hingst till avel, kort om administration och kostnader kopplade till betäckning och föl och var man kan hitta mer fakta för att kunna göra ett genomtänkt val av sto och hingst.

Datum: 8 juni kl. 17.30-19.00

Länk till anmälan: https://forms.gle/UHFaoKbY88VFaDM98

 

Flera föreläsningar är i planeringsstadiet och mer information om dessa kommer framöver. Bland annat planerar vi för en föreläsning med Christina Olsson om hästens exteriör och med Eva Gudmundsson om tankar kring hingstval.