Tidningen Ridsport

 1. Det blev tolv felfria ekipage som fick dela på ett nyinstiftat minnespris vid helgens tävlingar på Sundbyholm. Klassen reds för Christel Norlings minne – en hängiven ryttare som nyligen gick bort i cancer.
 2. De senaste åren har Tindra Homertz och Monty dominerat bland B-ponnyekipagen i dressyr. Nu har duon klivit upp ett snäpp och tävlar FEI-klasser mot C- och D-ponnyer med sikte på internationella starter.
 3. Fem nya hingstar blev det i Luleå. Shiregården hade en lyckad dag med två nygodkända bröder - och dessutom erhöll de dagens högsta exteriörpoäng.
 4. Regerande Friends-mästarna är tillbaka på tävlingsbanan. Amanda Lindholm och Holly’s Cerwin gjorde säsongsdebut i Njurunda och tog med god marginal hem årets första kvalseger mot ponnyküren i Friends arena.
 5. Fredrik Persson var i topp-10 i fyrspannsklassen och Karin Söderqvist femtonde ekipage i enbetsklassen. Körtävlingarna i Kronenberg i Holland blev en bra genomkörare för de svenska kuskarna inför en utesäsong som nu är igång på allvar.
 6. Sedan Göran ”Yogi” Breisner blev rådgivare till förbundskaptenerna har Sverige som enda land tagit lagmedaljer vid EM i alla tre OS-grenar. Här berättar han om förvåningen över hur vissa inom svensk ridsport agerar på sociala medier, hur han arbetar på att säkra topphästar till Sverige och varför han inte tänker så mycket på VM-medaljer.
 7. Helgen har bjudit på mycket nationell dressyr. Söndagens höjdarklass var Grand Prix Special i Lidköping där Lena Wiman med Donnerstein segrade.
 8. Den internationella paradressyren i Belgien fick en fin svensk avslutning i form av två fjärdeplatser i küren.
 9. Den första av tre hopphelger har avrundats på Sundbyholm Spring Tour. 1,50-klassen fick en blott en dubbelnolla som därmed var ohotad segrare.
 10. Några ponnyryttare var extra framgångsrika i Kalmar under helgen. Två av dem var Erik Nordström och Cornelia Wallenborg som avslutade med att vinna även medelsvår A.
 11. Det svenska laget startade igång Nations Cup-säsongen med en andraplats efter att ha klättrat ett steg uppåt i banhoppningen.
 12. Falsterbos ungdoms-GP är en riktig höjdpunkt för de unga hoppryttarna. I dag kvalade årets första ekipage in genom seger i Kalmar.