3.jpg

Tidningen Ridsport

 1. Årets första rejäla svenska hästhelg är till ända. Och vilken helg det blev! Den blågula flaggan vajade, vi …
 2. RIDSPORT+ Hos Thomas Skógarnes i Skåne ligger flera stora hästhagar helt under vatten och både vindskjul och foder har gått förlorat. Här berättar hästägaren om läget och vad de anser behöver göras för att rädda verksamheten.  – Översvämningarna har förödande konsekvenser, säger han. 
 3. Det finns huliganer...och så finns det hästfolk. Så här ser det ut när den senare kategorin fyller Scandinavium i Göteborg till sista plats. Njut...och inspireras, bättre stämning än så här kan man knappast be om inför en världscupomhoppning.
 4. RIDSPORT+ Tre fyrstjärniga 1,45-segrar på en dryg vecka. Sofia Westborg och Alencia on Hary Z levererar på Sunshine Tour. "Hon är väldigt naturligt snabb," säger ryttaren.
 5. RIDSPORT+ En kvinna i mellersta Sverige åtalas nu för både grovt djurplågeri och djurplågeri efter att ha vanskött hovarna på två ponnyer. Den ena ponnyn var i så dåligt skick att den avlivades av djurskyddsskäl.
 6. RIDSPORT+ I dagsläget ser det ut som smittläget på den stora anläggningen Skönabäck har stabiliserats.
 7. RIDSPORT+ I ett nytt samarbete med ett försäkringsbolag hoppas Henrik von Eckermann kunna dela med sig av sitt hästkunnande. Att förebygga hältor och kolik står överst på agendan och han menar att det inte bara handlar om otur när man råkar ut för det.
 8. RIDSPORT+ Lars Kersten kom från ingenstans och red hem världscupsegern före de två svenska toppryttarna, på familjens egen uppfödning. – Om någon sagt för några år sedan att jag kommer att vinna ett världscupkval med henne så hade jag nog inte trott på det, säger han.
 9. Projektet finansieras av Jordbruksverket och genomförs i samarbete med Statens Veterinärmedicinska Anstalt, SVA, med syfte att öka ridskolors kunskap om kvarka.
 10. De båda kvinnorna hade plockat på sig mängder av varor i ridsportbutiken, men de kom inte så långt.
 11. Under lördagens kür tog sig Tinne Vilhelmson Silfvén upp på pallen i Wellington.
 12. Det var under söndagsmorgonen som hästägaren larmade räddningstjänsten till Södra Pitholm utanför Piteå. Trots räddningsarbetet gick hästen inte att rädda.
 13. RIDSPORT+ Hon blev tvåa i torsdags. Hon vann på lördagen. Under finalen av LFC-finalen visade Nicole Holmén att hon och Qurious prickat in toppformen.
 14. RIDSPORT+ Tre GHS-kvällar i rad har vinnaren spikats. Får analysprogrammet Equiratings rätt även under Gothenburg Horse Shows grande finale? I så fall utbryter tidernas jubel i Scandinavium.
 15. RIDSPORT+ I över 20 år har Pia Falk basat över den stora funktionärsgrupp som har hand om arenan, hinder och blommor. Nu gör hon sin sista tävling på Scandinavium. – Mitt viktigaste råd till min efterträdare är att alltid ha tidsschemat klistrat i handen, säger hon.
 16. Det var de 9-åringarna som var snabbast i söndagens tidshoppning på Gothenburg Horse Show, men en rutinerad 15-åring var snabbare än snabbast – en riktig håll käften-runda gav Douglas Lindelöw och Cheldon segern.
 17. RIDSPORT+ Hon var bäst i sitt unghästtest som 4-åring, blev femma i Breeders som 5-åring. Och häromdagen vann Sweet Niki 6-åringarnas final på touren i spanska Oliva. "Det känns helt fantastiskt," säger uppfödaren Maria Aarflot Lundgren.
 18. En dag i hoppningens tecken - höjdpunkt kanske är världscupen, men även de 7-åriga hästarna ska göra upp om avgörandet i Lövsta Future Challenge och ytterligare en internationell hopplass finns med i programmet. Här hittar du allt du behöver veta för att ha koll.
 19. RIDSPORT+ Två svenskar var i omhoppning och en av dem höll nollan. Peder Fredricson och Alcapone des Carmille slutade tvåa medan segern i Gothenburg Trophy gick till Nederländernas Willem Greve.
 20. RIDSPORT+ Det var en självklar segrare när lördagens världscupkür avgjordes på lördagskvällen, Belgiens Domien Michiels vann före svenska Maria von Essen, som fick uppleva hur det var att komma in på arenan som favorit efter fredagens seger i Grand Prix. Tredjeplatsen gick till Spanien.