Tidningen Ridsport

 1. (uppdaterad 20:01) Under lördagen avgörs Nations Cup-meetinget i Rotterdam. I Grand Prix Special blev det en seger och en tredjeplats för Sverige - här kan du följa Ridsports liverapportering av uppgörelsen i Rotterdam.
 2. De svenska hoppryttarna tar för sig ute i Europa, och det har ridits hem blågula placeringar i Rotterdam, Sprangenberg och Hickstead. U25-ryttaren Rebecca Hallberg Fischer tog en fin andraplats i GP-klassen över 1,50-hinder.
 3. Den tyska hopphingsten Armitage har lämnat jordelivet. Hingsten som är far till bland annat Armani Code och Magic Park blev 20 år gammal.
 4. I Everlöv rids tredje omgången av Lövsta Future Challenge. Bland U25-ryttarna tog Nina Rademaekers hem segern med Dorano, och ekipaget klättrar nu upp på andra plats i tabellen.
 5. De svenska dressyrryttarna plockar fina placeringar i Rotterdam. Under lördagen red Juliette Ramel och Tinne Vilhelmson Silfvén hem en varsin andraplats.
 6. I jakten på att få kvala till de stora tävlingarna är det inte ovanligt att unga dressyrhästar åker runt och tävlar varje helg eller ett par helger i månaden. Ridsports gästkrönikör Lena Nyström är bekymrad över utvecklingen.
 7. Hur kan män som ridläraren i ”Hästgården” fortsätta utan att stoppas och hur kan det förändras? Tre personer ger sin syn på saken: Förbundets generalsekreterare, #visparkarbakuts initiativtagare och en distriktsengagerad polis som vill att personers historik av misstänkta kränkningar ska gå att få fram.
 8. Att visa häst för hand är en konst, men de kunniga blir färre. Därför blir det nu premiär för rena visningsklasser på premieringar. Där bedöms visningen, inte hästen. Bakom den nya klassen ligger 21-åriga Ella Råhlén.
 9. Här hittar du länkar till start- och resultatlistor inför veckans tävlingar på nationell- och elitnivå samt internationella tävlingar med svenska deltagare.
 10. En snörik vinter, värme i maj och torka. Förstaskörden av grovfoder blev tidig i år och mindre än normalt. Men allt är inte bara nattsvart – mycket av det hö som har blivit har riktigt bra näringsinnehåll. 
 11. Peder Fredricson firade midsommar genom att komma tvåa i Rotterdams femstjärniga Grand Prix över 1,60-hinder tillsammans med Christian K.
 12. Tinne Vilhelmson Silfvén och Don Auriello är tillbaka i hetluften efter en längre tids skada. Det blev en andraplats i Grand Prix-klassen i Rotterdams trestjärniga runda på midsommarafton. "Han var fantastisk," säger ryttaren.