Tidningen Ridsport

 1. RIDSPORT+ Svenska Mathilda Karlsson bytte nationalitet i sin storsatsning mot OS. Med Chopin VA är hon på väg att nå sitt mål, och i helgen blev det en GP-placering i belgiska Knokke för ekipaget. Ridsport fick en pratsund med Mathilda under Stockholm Horse Week om hennes OS-satsning.
 2. Årets första vallskörd gav på många håll lika mycket som samtliga skördar i fjol på samma marker. Därmed verkar faran vara över för en ny foderkris. − Det är tveklöst så att det är bättre än förra året, säger Sven-Inge Thörnvall på foderföretaget Hästkraft.
 3. RIDSPORT+ Nivån på ekipagen har höjts överlag, och i samlingen finns en häst som mycket väl kan ha medaljchanser. Det var budskapet från domar- och tränarveteranen Christoph Hess som nu är i Sverige för att coacha de unga dressyrhästarna som hoppas på en plats i Unghäst-VM.
 4. Nu har förbundskaptenerna i hoppning och dressyr presenterat sina ryttare inför Falsterbo Horse Show, som startar lördag 6 juli. Det blir etablerade toppryttare, några mindre kända namn och en riktig veteran.
 5. Helgens Nations Cup var en formidabel framgång för Juliette Ramel där hon vann Grand Prix Special med Buriel K.H. Men Juliette hann med att placera sig med Wall Street JV i Geesteren också.
 6. RIDSPORT+ "Med krossat hjärta måste jag meddela att vi tagit farväl av både Zeb och hans mamma Mary. Han dippade under dagen och ville inte riktigt hämta sig." Det berättar ägaren Sara D. Alvrud som försökte rädda sina hästar och backades upp genom en insamling.
 7. RIDSPORT+ Nu är det tid för dräktighetsundersökningar. Många stoägare kan glädja sig åt ett positivt besked för sitt sto, medan andra får tummen ner. Vad gör man åt de ston som inte tog sig? Veterinär Görel Nyman, som bedriver semin- och embryotransferverksamhet i samarbete med Lövsta seminstation, ger god råd.
 8. Det blev inte bara en utan två GP-segrar vid världscupmeetinget i Sopot för Nathalie Oldfors. Tillsammans med Mickey M vann hon även GP-küren.
 9. Det blev ett härligt avslut för Angelie von Essen i Hickstead. Tillsammans med Luikan Q blev det fyrstjärnig 1,50-placering under helgen.
 10. Vilken suverän pallplats för landslagskusken Camilla Lind. I stentuff konkurrens och inför våldsamma vädergudar tog hon silver i enbetsklassen för häst. I Altenfelden, i Österrike.
 11. Det går bra för Mary-Sophie Haid Bondergaard. Efter förra helgens framgångar i tyska Hagen slog hon till med dubbelseger i ponnyküren hos Everlövs Ryttarsällskap. Med det tog hon hand om helgens Friends-gehäng.
 12. Midsommar betyder dressyr i Everlöv. Under midsommarhelgen reds en lång rad klasser, där det blev två rutinerade dressyrprofiler som tog hand om segrarna i GP-klasserna.
 13. Ledningen höll i sig hela tävlingen igenom. Malin Petersen och Charly Brown vann CCI3*-S i belgiska Arville, och Malin tog dessutom hand om en placering i den tvåstjärniga klassen med Ebony II.
 14. Fjärde omgången av Nations Cup blev en duell mellan Nederländerna och Sverige. I küren kunde ingen stoppa Edward Gal, men Therese Nilshagen red ihop över 81 procent och tog hand om andraplatsen. Laget blev tvåa.