Tidningen Ridsport

 1. Här samlar vi bilder, information och omdömen om alla årets bruksprovshingstar.
 2. RIDSPORT+ I natt brann täcket på en häst i stallet på Kvinnerstagymnasiet. Även viss skadegörelse förekom. – Eltrådar kring hagar har klippts sönder, säger skolan rektor Claudia Kraft och berättar mer om läget.
 3. En häst har brännskadats efter att täcket den hade på sig brunnit under natten.
 4. RIDSPORT+ Är det månne ett rekord? Tre år i rad har helbröder utsetts till segerhingstar vid ridponnypremieringen i Schleswig-Holstein. FS Chambertin-Mad Max är den vinnande stammen på segerbröderna.
 5. "En del vänder sig till terapeuter, andra till sin tränare eller ibland till en 'hästpratare'. Först när dessa inte kan lösa problemet kontaktas en veterinär. Varför?". Så skriver veterinär Axel Wallman i sin krönika.
 6. RIDSPORT+ En modern Vivaldi-son med supertemperament och stora rörelser. Så beskrivs Vitalis i korta ordalag. Att han tycks nedärva både gång och temperament gör honom till en av de hetaste i dagens dressyravel. Läs vad bland annat uppfödare och Schockemöhles hingstansvarige säger om hingsten.
 7. Nytt bortgångne Cardento 933 har av SWB utsetts till "Årets hingst". Det är sjätte året på rad som Cardento tilldelas denna utmärkelse, och totalt blir det åttonde gången.
 8. Än en gång har en höstöld polisanmälts. Den här gången är det ett stall i Skåne som har drabbats.
 9. RIDSPORT+ Det blev en lysande årspremiär för Stefan Jansson i Falkenberg med tre segrar på tre starter med två hästar. "Speciellt Zidney gick över förväntan och visade framfötterna" säger Stefan, som hoppas på att hans båda hästar har vad som behövs för att nå högsta nivå.
 10. Det fruktade EHV-1-viruset får tävlingar att ställas in och stallar att stänga, samtidigt ska ett av landets största avelsarrangemang genomföras om bara några dagar. SWB:s VD Helén Uddefors berättar att det blir extra försiktighetsåtgärder i samband med årets bruksprov.
 11. Ett av ryttarvärldens hetaste par har växlat ringar. Henrik von Eckermann och Janika Sprunger förlovade sig vid en skidresa i Österrike i helgen.
 12. UDS:s klinikchef Karin Holm-Forsström och Skånsta Ryttares ridskolechef Ann Borglund sammanfattar läget kring EHV-1. Att stanna hemma är klinikchefens bästa råd i dagsläget för att försöka få bukt med smittan.
 13. RIDSPORT+ När hästen arbetar börjar ofta munnen att skumma, oavsett om du rider på bett eller inte. Varför skummar hästar i munnen och när kan skummets karaktär vara ett tecken på att något kanske inte stämmer? Veterinär och munhålespecialist Ylva Rubin berättar mer.
 14. RIDSPORT+ Peder Fredricsons plan för helgen med H&M Christian K var främst att komma igång inför säsongen. Det resulterade i en GP-seger. – Vilan har gjort honom gott, säger Peder om VM-hästen och berättar om vad som väntar framöver.
 15. RIDSPORT+ Dubbelsidig hälta kan misstas för ryggproblem eller bristande ridbarhet. – Typiska problem är att hästen inte bjuder fram ordentligt och att den går med lite kortare steg, säger veterinär Line Greve som är tidigare ponnylandslagsryttare. Följ med på ett besök vid hennes hältutredning med Q-horseteknologi och egna ridtest.
 16. Efter två år som herre på täppan bland stona på Lojsta Hed är det dags för Qvitt att lämna över flocken till en yngre förmåga. Ny hingst blir den högt bedömda Clip.
 17. RIDSPORT+ När fyra ponnyer som varit utlånade på foder skulle hämtas hem fick ägaren av en chock. Ponnyerna var så utmärglade att den enas liv inte gick att rädda. Uppfödaren berättar för Ridsport om mardrömmen, och uppmanar hästägare att besöka sina fodervärdshästar. "Det räcker inte bara med kontakt, man måste verkligen åka dit och titta också för att se att allt är okej".
 18. Isabell Werth radar upp segrar i världscupen. I går var det dags igen och såg du inte de främsta ekipagens insatser kan du kika på snabbversionen här.
 19. Än en gång tog regerande världscupmästaren Isabell Werth hem ett världscupkval. Rose Mathisen och Zuidenwind fick sin näst bästa procent någonsin och blev nia.
 20. Efter nära två månaders paus från det internationella strålkastarljuset är Peder Fredricson och VM-hästen H&M Christian K tillbaka. Det blev en alla tiders comeback i Grand Prix med ekipagets första GP-seger.