4.jpg

Tidningen Ridsport

 1. RIDSPORT+ Under sin tid i ett belgiskt stall fick hon arbeta med hingstar, och föll för det jobbet. Nu gör Mikaela Gustaphson sitt första bruksprov där hon rider tre hingstar. − Jag har aldrig varit på ett bruksprov så allt är nytt, men alla är väldigt hjälpsamma, säger hon.
 2. RIDSPORT+ Nu är det dags för alla 4-åriga och 5-åriga gångartshingstar under ryttare att synas av Avelsvärderingsnämnden, AVN, på Strömsholm. Kolla in bilder och omdömen här. Texten uppdateras.
 3. RIDSPORT+ På onsdagen visas de 3-åriga hingstarna på Bruksprovet. Här följer du rapporteringen med bilder och kommentarer.
 4. RIDSPORT+ En seriekrock på E4 ledde till att en ponny skadades allvarligt. "Det var som en torktumlare", berättar en ridlärare.
 5. Hilus MHB såldes till Annabella Pidgley från Helgstrand Dressage – men nu är hästen åter i Danmark.
 6. För hästvänner blir det lite extra kul att följa årets upplaga av Bonde söker fru, eftersom en ung man som driver utbildnings- och försäljningsstall är med.
 7. Onsdagen på årets bruksprov handlar uteslutande om gångarter. Ridsport rapporterar under dagen, här finns allt du behöver veta för att hänga med.
 8. RIDSPORT+ Tingsrätten har värderat bevisningen fel. Det skriver advokaten till de biologiska föräldrarna vars dotter dog i ett familjehem för över tio år sedan. Nu begär föräldrarna och advokaten att hovrätten ska ta upp fallet.
 9. Flera ridklubbar i Blekinge har stängt igen sina anläggningar för utomstående hästar efter att EHV-1(respiratorisk form) konstaterats i länet. Sjukdomen har även konstaterats i Stockholms län, enligt Svenskt Travsport.
 10. RIDSPORT+ Under dagen på Strömsholm har det varit löshoppning för allt från 3-åriga till 5-åriga hingstar respektive hoppning för 4-åriga hoppstammade ynglingar på programmet. I dagens sammanfattning plockas russinen ur kakan och då har samtliga hoppstam – hingstar utvärderas bäst i sin egen disciplin. Bruksprovsredaktör Kim C Lundin sammanfattar dagen.
 11. Reaktionerna på veterinär Lisa Lidbecks gästkrönika i Ridsport har varit stora. En av många som reagerat är journalisten och bloggaren Ulrika Fåhraeus. "Mänskligheten har en förunderlig tradition av att vilja fria män från ansvar i alla möjliga frågor", skriver hon i det här debattinlägget.
 12. RIDSPORT+ Han har fått en nära inblick i SWB-aveln under sina sju år som testryttare. Här berättar Theo Hanzon hur han tycker att hingstarna har utvecklats.
 13. RIDSPORT+ Under måndagen har det varit exteriörbedömning av treåriga hingstar och hoppning med egen ryttare för de femåriga och äldre hingstarna. Här är några av dagens höjdpunkter i urval av Ridsports Kim C Lundin som är på plats på Strömsholm.
 14. RIDSPORT+ En grupp som fattar beslut utan att någon får veta bakgrund eller motiv. En grupp som agerar fel, för sent eller inte alls. Så uppfattas Svenska Ridsportförbundets juridiska utskott av många. Det vill nya ordföranden Cecilia Tholse Rogmark ändra på.
 15. RIDSPORT+ Återigen riktas ljuset mot Islands blodindustri när en ny dokumentär släppts, Island – the hidden blood business. Varning för starka bilder.
 16. En hovslagare i Storbritannien slog en häst med en hammare nio gånger, ett överfall som fångades på film. Nu döms han till fängelse och förbjuds att hålla eller arbeta med djur i tio år.
 17. I dag, måndag, är det dags för de 3-åriga hingstarna att börja synas ordentligt. Dessutom ska ett gång hopphingstar visa vad de går för under ryttare. Ridsport rapporterar kontinuerligt under dagen och i den här artikeln finns det du behöver veta för att hänga med.
 18. RIDSPORT+ Under söndagen synades 51 hingstar i en verklig maratondag för AVN. Hela 21 av dem var godkända som 3-åringar och på plats för att om möjligt få nytt betäckningstillstånd utan tidsbegränsning.
 19. RIDSPORT+ Tidigt fann Hermine Pagmar Hansson sin trygghet på Djursholms Ridskola och en delaktighet i klubben. En plats som hon har varit trogen sedan dess.
 20. RIDSPORT+ Tack vare fullträffen Northern Comme Plot blir valet av den viktigaste hästen i livet inte svårt för uppfödaren Ingrid Ragnarsson.