Tidningen Ridsport

 1. I den femte och sista omgången av Baltic cup har Sverige goda chanser att ta hem segern i flera av klasserna, men danskarna har ett stadigt grepp om andra.
 2. RIDSPORT+ I förra veckan stals en sadel från stallet. I morse blev Louise Rosendahl attackerad när hon kom till stallet, och ett stort polispådrag blev följden. "Tyvärr verkar det som att någon måste bli skadad för att polisen ska inse allvaret", säger hon.
 3. RIDSPORT+ Dagens veterinärer arbetar under hård press och det är en yrkesgrupp som ligger högt i självmordsstatistiken. Dels är det personalbrist - många veterinärer får arbeta mycket övertid och det är ofta ett ensamarbete. Men den största oron för veterinärerna är att bli uthängd på sociala medier. Ridsport har gått på djupet när det gäller veterinärernas arbetssituation.
 4. RIDSPORT+ Domaren, överdomaren och tävlingsledaren på en hopptävling får en tillrättavisning av disciplinnämnden. Orsaken är att tävlingsledningen ändrade starttiden, i strid med tävlingsreglementet. Arrangören frias dock när det gäller en annan anmälan.
 5. Sweden International Horse Show är en ljuspunkt i det mörka november. Ridsports krönikör Christel Behrmann summerar tävlingen som vuxit och mognat under åren och idag har sin självklara position på tävlingsåret.
 6. Den tyska domaren och avelsprofilen Christoph Hess kommer till Gothenburg Horse Show. Han kommer både att vara domare och ge två clinics med fokus på unga hästar.
 7. Varje dag fram till jul har du som läsare möjlighet att tävla om fina priser i Ridsports julkalender. Kan du gissa vilket svar som döljer sig bakom lucka 5? Välkommen in och tävla!
 8. Världstoppen i fälttävlan präglas som vanligt av ryttare från engelsktalande nationer – med undantag för en tysk, en holländare och en svensk. Ordningen är relativt intakt men veteranen Stuart Tinney tar ett rejält skutt på på rankingen.
 9. RIDSPORT+ Att använda bommar i träningen behöver inte ta tid att förbereda. En enda bom räcker för att höja precisionen i ridningen. Placera bommen mitt på ridbanan – vips har du mängder med övningar att variera emellan.
 10. Många hästägare drar sig för att lämna hästen till slakt. Men det är också färre svenska slakterier som tar emot häst. Samtidigt importeras årligen upp till 400 ton hästkött. Ökad inhemsk slakt skulle göra hästnäringen miljövänligare. Detta enligt en ny rapport.
 11. RIDSPORT+ Det finns många som ägnat sitt liv åt ridsporten och hästaveln, fört fram idéer, åsikter och kunskaper – och även satt sina planer i verket. En av dem är Ingvar Fredricson, Fredric kallad, veterinärprofessor och mångårig chef för Flyinge. Nyligen fick Ingvar Fredricson ta emot ett hederstecken från Svenska Ridsportförbundet.
 12. Svenska Ridsportförbundets disciplinnämnd stänger av en ryttare i nio månader. Detta efter att överdomaren hittat ryttarens häst med ihopbundna framben i transporten på en lokal hopptävling.
 13. Schweiz behåller greppet om världstoppen i hoppning samtidigt som Peder Fredricson halkar ner ett pinnhål. Britten Scott Brash är den som avancerar mest efter världscupframgångarna i november.
 14. Helgens framgångar i Saab Top 10 gjorde susen på rankingen – både för segraren Cathrine Dufour och Patrik Kittel som fick in en fullträff med personbästa och svenskt rekord. Det har varit en snabb klättring för Cathrine Dufour och Cassidy som inte ens var bland de 100 bästa för ett år sedan.