fonzietwist1.jpg

Tidningen Ridsport

 1. RIDSPORT+ När Stephanie Engblom skulle investera i en ny, blivande tävlingspartner, fick hon köpa det bästa hon kunde för de pengarna hon hade då. Det räckte till ett föl, och därför känns det extra roligt för Stephanie att hästen visade sig bli något extra. Vid lördagens ridhästtest i Värnamo belönades Winter Dream med sitt andra dressyrdiplom.
 2. De danska ryttarna höll sig väl framme i alla kategorier på det stora dressyrmeetinget i Ålborg i helgen, även om flera svenska ekipage slog sig in på placering. Bäst gick det för 12-åriga Wilma Holmgren och hennes Casino Royale K.
 3. På söndagen blev även norra zonen i hoppningens elitserie klar. Därmed är också alla lagen till semifinalen i lag-SM på Strömsholm klara.
 4. RIDSPORT+ Coleburn blev högst bedömd vid helgens unghästtest i Värnamo - något som ägaren Amanda Svensson inte var helt beredd på då hon tänkte föda upp en "medelmåttig häst" som hon själv skulle rida på i framtiden. Nu kanske Amanda får tänka om, och siktet är nu ställt mot att visa på Breeders.
 5. RIDSPORT+ Fem zoner i ponnyernas elitserie i hoppning har avgjorts i helgen och nu är det klart vilka som får hoppa lag-SM. "Nu ser vi fram mot att få rida på stora gräsbanan framför slottet på Strömsholm, så som det "ska" vara", säger Christina Almtun, lagledare för Föreningen Mantorpsryttarnas vinnande lag i zon Öst.
 6. Det svenska gänget höll ihop det och tog en pallplats i säsongspremiären av Nations Cup. Detta efter felfria rundor av tre av de svenska lagekipagen.
 7. Henrik von Eckermann och King Edward höll sig framme och tog en placering i femstjärniga Rolex Grand Prix vid Royal Windsor Horse Show i Storbritannien på söndagen.
 8. Kvinnliga ryttare som får barn ska gå igenom en graviditet, en förlossning och sedan eventuellt amma. En som nyligen blivit mamma är dressyrryttaren Johanna Due-Boje, som berättar hur hon redan kan tävla. Vi talar med Johanna om dubbelsegern i Grand Prix bara två månader efter sin förlossning.
 9. RIDSPORT+ Han har tävlat i Falsterbo och i Globen och användes i avel så sent som förra året. Nu är hopphingsten Radisson VDL död. "Mitt bästa minne av honom var när han galopperade in på banan i Falsterbo, det var fantastiskt," säger Jonas Persson som var den som tog in skimmelhingsten till Sverige.
 10. RIDSPORT+ En kvinna som arbetat som stallchef i södra Sverige döms nu för djurplågeri efter att ha sparkat sin valp på sin dåvarande arbetsplats. Däremot frias hon från brott mot djurskyddslagen gällande misstänkta brott mot hästar.
 11. Trefaldige UVM-guldmedaljören och Årets hingst i Danmark 2020, Sezuan, är inte längre hingst.
 12. I dag, söndag, ska årets första omgång i fälttävlans Nations Cup-serie avgöras på VM-banan i Italien. Sverige ligger trea inför avgörandet och här finns allt du behöver för att hänga med, inklusiver gratis webb-tv.
 13. RIDSPORT+ Uppförsbacken efter försäljningen av stjärnhästen Titan blev lång för Emma Emanuelsson. Men med flera kapabla hästar i stallet är utsikterna lovande för att landslagsambitionerna ska bli verklighet.
 14. RIDSPORT+ Det blev ett rejält lyft i resultatlistan för det svenska laget i fälttävlans Nations Cup i Italien. Nu ligger det svenska gänget - med tre SWB-hästar i laget – på pallplats inför söndagens avgörande. Läs hur det gick för dem här.
 15. RIDSPORT+ Nyligen flyttade Janelle Larssons EM-häst Staralmé Esc Z in i stallet och nu har han fått sällskap av mästerskapshingsten Turmalin 1202. Efter att ha ridit yngre och lite svårare hästar har juniorryttaren Elsa Thurdin nu fått en gyllene chans. "Vi ser det som ryttarutbildning", säger Elsas mamma, hopptränaren Sofie Thurdin.
 16. RIDSPORT+ När Skaraborgs flygflottilj gjorde en överflygning blev en häst så rädd att den skadade sig. Nu ersätter Försvarsmakten hästens ägare för veterinärkostnaderna.
 17. Situationen som hästägare kan gå från toppar till dalar på bara ett litet kick - inte minst när nyförvärvet drabbas av kolik. Ridsports webbchef Lina Nydahl påminner om att passa på att njuta när livet känns bra.
 18. Ett par svenska ekipage har hållit sig framme i internationella 1,45-klasser.
 19. RIDSPORT+ I en ny rapport, där tio idrottsförbunds arbete mot sexuella övergrepp granskats, sticker Svenska Ridsportförbundet ut med sitt sätt att jobba - på ett positivt sätt. Men förbundets hantering efter den uppmärksammade P1 dokumentären nyligen får hård kritik och ses som ett riktigt bottennapp, enligt Susanne Johansson, som är forskare vid Gymnastik- och Idrottshögskolan, GIH och även ansvarig för rapporten.
 20. RIDSPORT+ En ägare till flera tävlingshästar på hög nivå tog inte upp en hästförsäljning som gav nästan 17 miljoner i sitt företag. Nu river Skatteverket upp deklarationen och ger hästägaren ett skattetillägg på 1 miljon kronor.