Tidningen Ridsport

 1. Nu letar polisen inte längre aktivt efter den häst som rapporterats in till polisen. Inte heller söker polisen efter någon eventuell ryttare som kan ha ramlat av.
 2. RIDSPORT+ Först vann hon Rikssto. Sedan blev det seger i Breeders för 3-åriga dressyrhästar för Bergsjöholms Barletta. "Nu ska hon få vila ett tag, och gå på det sista betet," säger uppfödaren och ägaren Marita Strauch.
 3. RIDSPORT+ Nyblivna Mastertränaren Kerstin Andre har bråda dagar under det pågående Breeders i dressyr på Flyinge med över 20 av "sina" ekipage på plats. "Jag får vila nästa vecka," säger hon i den här intervjun.
 4. Det har muttrats och klagats i sociala medier över SWB:s regler kring SWB Equestrian Weeks. Men att det ens går att arrangera championatet under rådande omständigheter är bättre än ingenting, tycker Ridsports redaktionschef Lena Sellman.
 5. Årets Breeders Trophy i dressyr pågår för fullt inför tomma läktare på Flyinge och Ridsport är på plats för att rapportera. Här finns alla artiklar om championatet samlade.
 6. På lördagens eftermiddag är det dags för en av höjdpunkterna under Breeders – testridningen av 4-åringarna. Här kan du kolla in klipp på några av de unga hästarna som danska stjärnan Cathrine Dufour sitter upp på i Flyinges stora ridhus.
 7. Det blir definitivt VM i sportkörning i oktober, rapporterar den franska arrangören. Publikantalet får max vara 5 000 personer vid ett och samma tillfälle, och mask är obligatorisk.
 8. RIDSPORT+ Det finns både omvända själar och fortsatt klentrogna bland de som för fyra år sedan uttryckte tveksamhet kring enbart SWB-hästar under Breeders Trophy. ”Vi mår bättre av att vara i en riktig prestationsinriktad miljö, det ger utveckling”, menar Jan Brink.
 9. Det har länge blåst kring distansritt i Förenade arabemiraten. Det senaste blåsvädret har handlat om att tävlingar kallats nationella trots att en rad av ryttare varit från andra länder. Nu stängs alla ridsportgrenar av från tävling under en tid – och distansen stängs av under en längre tid.
 10. RIDSPORT+ Hon är svensk men är baserad i Tyskland sedan många år. Förra året tog hon silver på UVM. Nu gör Jessica Lynn Thomas ett av sina sällsynta Sverigebesök – och då har hon passat på att ta ledningen i klassen för 5-åringar med unghäststjärnan Mr Grey VH som hon bara har ridit några månader. I den här intervjun berättar hon om sin verksamhet i Tyskland och samarbete med Västra Hoby Stuteri. Här finns också ett film på ekipaget.
 11. En häst med sadel men utan ryttare höll på att bli påkörd. Polisen kan inte utesluta att det handlar om en ryttare som ramlat av, och har sökt med helikopter och hund. Nu ber polisen om allmänhetens hjälp så att ryttare och häst kan hittas. Uppdaterat kl 07:45 lördag: Ingen häst eller ryttare funnen.
 12. I måndags hittade Åsa Carlsson sin ponny Alinda död i hagen, med ett bortskuret öga och öra. Efter att den första chocken nu lagt sig konstaterar hon - tillsammans med veterinär och polis - att det inte är troligt att det är något annat djur som skadat ponnyn så illa, utan snarare en människa. Hör Åsa Carlsson berätta mer i en radiointervju.
 13. 5-åringarna inledde sitt Breeders på torsdagseftermiddagen, då halva klassen kom till start. Det blev godkände hingsten Dantes Specter som kammade hem högst poäng från domarna idag. "Man saknade publiken", konstaterade ryttaren Carl Hedin.
 14. Det blev gårdagens ledare, Blue Hors Veneziano-sonen Vancouver, som toppade bland 4-åringarna när det över 80 ekipage stora startfältet ridit klart. Men han skuggades tätt av Flow, som tog sig in precis bakom i resultatlistan.