Tidningen Ridsport

 1. RIDSPORT+ Roberto des Frettes kom till Charlotte Haid-Bondergaard som 7-åring 2012, och därefter har ekipaget tävlat tillsammans på Grand Prix-nivå i många år. Men nu är den gemensamma karriären över, då valacken är såld.
 2. Emma Augier de Moussac, den tjeckiska hoppryttaren som i höstas sålde Chacco Dia till Peder Fredricsons hästägare, har stängts av från tävling efter att ha testats positivt för en otillåten substans.
 3. RIDSPORT+ H&M Cue Channa är tillbaka hos Malin Baryard-Johnsson och nu väntar tävlingsdebut i helgen i spanska Oliva, för ekipaget som bland annat har ett OS och ett EM på meritlistan. "Det blir spännande att se var vi står tillsammans", konstaterar Malin.
 4. Inför OS i Tokyo har det internationella ridsportförbundet FEI gjort en tillbakablick i den över 100 år gamla olympiska ridsporthistorien. Utmaningarna för ekipagen såg lite annorlunda ut då - hoppryttarna tävlade bland annat i längdhopp och dressyrryttarna skulle hoppa över en rullande cylinder.
 5. RIDSPORT+ I den här serien svarar en ridsportprofil på aktuella frågor och skickar egna frågor vidare till en annan profil, som intervjuas i nästa nummer. Först ut i serien ”Stafettpinnen” är Ulrika Fåhraeus, känd för bloggen Ponnymamman, som har lyft på många stenar i ridsportvärlden genom åren.
 6. Han har haft ensamrätt till utmärkelsen sedan 2013, avelsmatadoren Cardento. För nionde året i rad har han nu utsetts till Årets hingst av SWB.
 7. Svenska SM-ponnyn My Bugsy Malone bor i England sedan 20 år tillbaka. Nyligen kvalade han till prestigefyllda Royal International Horse Show. "Vi har försökt pensionera honom, men han vägrar", säger ägaren Jason Moore om den 28-åriga ponnyn som tävlade med Malin Sääf i Sverige.
 8. RIDSPORT+ "Vad jag kan förstå har jag inte gjort något fel. Vi har också pratat med FEI och ingen av dem vi fått tag i kände till att det pågår någon utredning." Så säger hoppryttaren Mathilda Karlsson, en av de ryttare som varit omdiskuterad efter att på kort tid ha lyckats samla ihop rankingpoäng som räckte till en OS-plats.
 9. Ryttare på alla nivåer och tävlingsarrangörer har den senaste tiden rasat kring de nya anmälnings- och betalningsrutinerna i TDB. "Vi vet att vissa saker inte fungerar optimalt", svarar Svenska Ridsportförbundet som nu ser över möjliga lösningar på problemen.
 10. RIDSPORT+ Skadeproblem och personliga omständigheter gjorde att hon inte riktigt kunde fullfölja fjolårsplanen som hon ville. Nu längtar Irma Karlsson efter att synas i de stora sammanhangen igen – med nygammal tränare och yngre förmågor som är på väg upp.
 11. Malung-Sälens Ridklubb tvingades stänga anläggningen på grund av kvarka i november. Förhoppningen var att kunna öppna igen vid terminsstart, men efter nya kvarkautbrott ligger verksamheten fortfarande nere. Nu kan den ekonomiskt ansatta klubben få ett bidrag på 250 000 kronor.
 12. Uppropet gick ut internt i fredags om att delta i hjälparbetet med brandskadade djur i Australien. Redan nu har ett flertal svenska veterinärer och djursjukskötare anmält intresse – och i februari skickar Evidensia sitt första team till brandkatastrofen.
 13. RIDSPORT+ Intresset för Equitours resor till OS i Tokyo var från början stort, men intresset har minskat. Den långa flygresan, värmen och inte minst kostnaden är orsaker till det svala intresset - Ridsport har pratat med Equitours vd Marie Nyberg om OS-resorna och företaget övriga utbud för säsongen.
 14. RIDSPORT+ Att hon brinner för cavaletti, det kan ingen som var på plats på Runsten under Ingrid Klimkes clinic ha missat - tyskan menar att cavaletti kan användas till nästan all träning. Här kan du se filmklipp från några av övningarna som Klimke delade med sig av under dagen.