Tidningen Ridsport

 1. En av Sveriges främsta hopphingstar och hoppförärvare har dött. Hip Hop 1045 blev 19 år gammal.
 2. Med vintern kommer problem med snöklampar i hovarna, särskilt när temperaturen ligger runt nollan. För många är snösulor en lösning, men det fungerar inte för alla. Henrik Jansson, hovslagare och klinikchef på SLU i Uppsala, berättar mer.
 3. Första halvlek av de unga ryttarnas cuper med final på Gothenburg Horse Show är avklarad. Här kan du se hur de främsta, varav flera trots ung ålder är vana GHS-ryttare, ligger till i jakten på finalbiljett.
 4. Swede Horse har presenterat sin tabell över de mest framgångsrika fadershingstarna på årets Breeders Trophy. I topp totalt ligger Heartbeat 1334.
 5. Senaste veckorna har två olika fall av misstänkta sexuella övergrepp på hästar polisanmälts.
 6. Här hittar du länkar till start- och resultatlistor till veckans tävlingar på nationell- och elitnivå samt internationella tävlingar med svenska deltagare.
 7. De minns inte ens när de började rida, har pappa Ludo som chef, är vana vid att se de bästa hästarna försvinna och har ständigt tvillingbrorsan tätt intill både i vardag och på tävling. Följ med hem till Nicola och Olivier Philippaerts hektiska vardag i ett stort reportage.
 8. Nu börjar den dyka upp i ridsporten – huvan som enligt marknadsföringen ska lugna hästen. Fungerar den och kan den användas på tävling? Här berättar några experter mer och hoppryttare som har provat berättar vad de tycker.
 9. Hängiven sin profession, en fantastisk medmänniska och idéspruta som alltid ställde upp. Det är bara några av alla uppskattande ord från svenska ridsportprofiler med anledning av välkände veterinären Christopher "Chris" Johnstons bortgång. "Han lämnar ett stort tomrum efter sig," säger hoppryttaren Marcus Westergren.
 10. Varje dag ända till jul har du chans att vinna fina julklappar i Ridsports julkalender. Här publicerar vi alla vinnare, dag för dag. Var med och tävla du också.
 11. "Så fort nöjdhet infinner sig tappar man mark". Så skriver Ridsports gästkrönikör Niklas Jonsson apropå svensk hoppsports framgångar – och konstaterar att det gäller att fortsätta att gasa på framåt.
 12. Ett känslofyllt inlägg om hur några smällare kostade en häst livet har fått stor uppmärksamhet i sociala medier. Nu hoppas ägaren att folk ska förstå konsekvenserna av att skjuta smällare i närheten av hästar.
 13. 2019 års tävlingskalender är fylld av spännande datum. Svenska mästerskap, EM och världscupfinaler avlöser varandra. Här finns alla datum och platser för nästa års största tävlingar.
 14. Varje dag fram till jul lottar vi ut fina priser i vår julkalender. Bakom dagens lucka kan du tävla om en vacker kudde med häst- hund- eller kattmotiv.
 15. En 6-årig Stakkato-dotter slog rekord när hon såldes för nära 25 miljoner på P.S.I. Auctions.
 16. Emelie Brolin har tagit på sig ett nytt, spännande projekt. Sedan en vecka tillbaka har hon friesern Floris van Wysorne i träning, med sikte på att ta honom upp i klasserna "Det är spännande att prova på något nytt" säger Emelie, som inte ser några hinder i kapaciteten hos Floris.
 17. I sociala medier berättar den polis som tillsammans med sin hund hittade en av hästarna efter dödsolyckan på E45 om händelsen. Gensvaret är stort och kommentarerna med tacksamma ord är många.
 18. Gladstone Zee T som reds till seger i Falsterbo av Marina Mattsson har sålts till USA.