Tidningen Ridsport

 1. Skärpta vaccinationsregler i samband med bedömning och hingstarnas härstamningspoäng tas bort vid bruksprovet. Det är några av ändringarna i samband med SWB:s årliga regeluppdatering.
 2. Lagledaren såg ingen annan utväg än att stryka laget som var en ryttare kort. Då hoppade höggravida Hanna Ljungström in som en räddande ängel. I helgen vann Ågesta Ridklubb dressyrallsvenskan i division I. Och natten till onsdagen kom bebisen. – Traven var värst, men galoppen gick bra, skrattar Hanna Ljungström.
 3. RIDSPORT+ Inget slår skyddssystemet MIPS när det gäller rotationsvåld mot hjärnan vid ridolyckor. Detta enligt Folksams stora ridhjälmstest förra året. Men trots att nästan alla testade hjälmar underkändes är det fortfarande mycket glest med MIPS-hjälmar i ridsportbutikerna. – Dagens ridhjälmar är inte utvecklade för maximalt skydd av hjärnan vid en smäll, säger Helena Stigson, idrottsforskare på Folksam.
 4. RIDSPORT+ Styrketräning behöver alla hästar, unga som erfarna. Malin Nilsson går långsamt fram, individanpassar träningen och hoppar hellre genomtänkta övningar än höga hinder. Här ger Malin Nilsson sina bästa tips vid styrketräning av hästar.
 5. Istället för årets åtta deltävlingar i FEI Nations Cup i dressyr väntar en decimerad säsong nästa år med endast fem omgångar. OS i Tokyo påverkar den internationella tävlingsterminen 2020.
 6. RIDSPORT+ Vad har Peder Fredricsons stjärna Hansson WL och svårklass-hingsten Corrado WL gemensamt? Båda är födda hos bröderna Hansson på Walltorp i Östergötland - nyligen utsedda till Årets uppfödare av SWB. På Walltorp har man avlat sporthästar i 30 år. Och om vi ska tro bröderna ligger det ingen hemlighet bakom framgångarna, bara lång erfarenhet.
 7. Ord står mot ord då två hästägare vägrar betala en faktura på 30 000 kronor från Distriktsveterinärerna för något de anser vara en felbehandling - nu stäms hästägarna och parterna ska mötas i tingsrätten.
 8. Två stora tavlor som en 16-årig Peder Fredricson målade kommer att säljas i samband med hästauktionen på Elmia i nästa vecka. "Tavlorna är oerhört fina, och mycket speciella" säger Ettan Dengg Ehrnrooth, en av säljarna.
 9. Efter att en häst med fång verkats hårt av en hovslagare två gånger under en vecka, fick den avlivas på grund av stora smärtor. Nu anmäls hovslagaren till Ansvarsnämnden för djurens hälso- och sjukvård.
 10. I september hittades två shetlandsponnyer döda i ett skogsområde på Jylland. Via DNA-prover har man nu kunnat fastställa att det var varg som dödade ponnyerna.
 11. RIDSPORT+ Ridsports krönikör Louise "Loi" Lindström har flyttat till Tyskland och arbetar som beridare vid Gestût Bonhomme. För Ridsport berättar hon om vad hennes arbete går ut på - och inte minst hur det går med det tyska språket. "Många ord inom sporten, som sadel, träns och kandar heter ju nästan likadant", säger Loi lättat.
 12. Nu bekräftar Evidensia att en tredje hästklinik är på väg att avvecklas. Orsaken är en nedgång i efterfrågan, enligt Evidensias affärsområdeschef för häst. Men det finns inga planer på ytterligare stängningar av kliniker.
 13. Här hittar du länkar till start- och resultatlistor till veckans tävlingar på nationell- och elitnivå samt internationella tävlingar med svenska deltagare.
 14. Yasin Haj Abdo ser inga hinder - i dubbel bemärkelse. Han är blind sedan födseln men i helgen gjorde han sin andra start i Pay and Jump, red felfritt och putsade den gamla ritten med mer än halva tiden. Se film på ritten här!