Donky.jpg

Tidningen Ridsport

 1. RIDSPORT+ Att kunna smida skor från grunden, är det verkligen relevant? Ja, svarar hovslagaren Mikaela Hallstedt, som menar att smide är en viktig del av hantverket.
 2. De svenska distansryttarna fixade några medaljer när det reds NM i Danmark under midsommarhelgen.
 3. RIDSPORT+ Han blev ett namn på allas läppar när han vann världscupen i Göteborg, 24-åriga Lars Kersten. Att han segrade på en häst ur familjens egen avel gjorde det hela än mer speciellt. Följ med till familjen Kersten som producerar och tävlar egna uppfödningar på toppnivå.
 4. Nej, Sverige lyckades inte försvara ledningen efter lördagens terräng när helgens Nations Cup i Polen avslutades med banhoppning på söndagen.
 5. Han såg ut att satsa allt han hade, men ibland kan även en världsetta och regerande världsmästare göra en felsatsning. Det räckte dock till placering för Henrik von Eckermann när meetinget i Rotterdam avslutades på söndagen.
 6. RIDSPORT+ I serien Stafettpinnen förklarar William Nilsson Fryer skillnaden mellan att träna ett rovdjur och ett flyktdjur.
 7. RIDSPORT+ Allt som hör till stall och gård kostar ofta mycket pengar. Med lite kreativitet och fynd från lågprisbutikerna kan man spara pengar och fixa egna fiffiga lösningar.
 8. RIDSPORT+ Under många år var Tessie Sjöstedt ett välkänt ansikte inom ridsporten, bland annat som informationschef på Svenska Ridsportförbundet. Yrkeskarriären avslutades som fastighetsmäklare – och nu fyller hon 80 år.
 9. På söndagens eftermiddag är det dags för Sverige att försöka få med sig några poäng från Nations Cup-tävlingarna i Polen. Niklas Lindbäck leder dessutom individuellt.
 10. RIDSPORT+ Det blev svenskt på prispallen när det reds femstjärnig Grand Prix Special i Rotterdam på midsommardagen.
 11. Efter en blygsam inledning i fredagens terräng visade det svenska Nations Cup-laget klassen i lördagens fyrstjärniga terrängprov i Polen. Nu är det svenskt i topp i lagtävlingen och en individuell svensk trea inför söndagens hoppning.
 12. RIDSPORT+ Ridsports nya stafettserie landar hos Selma Gustafsson Thelin som nyligen var med och vann en nationshoppning för ponnyer i Nederländerna. Här berättar hon om sin superkraft att kunna ladda om snabbt, sina starka känslor när det inte blir som hon har tänkt sig och framtidsdrömmarna. Och så får hon bestämma vem som ska intervjuas i serien nästa gång.
 13. Sverige fixade inte bara en finalplats i hoppningens högsta serie, League of Nation, på midsommarafton. Det blir ett svenskt lag när det rids final i EEF Series också.
 14. Ridsports redaktör Sandra Nordin Johansson har klivit in i en helt ny del av hästvärlden, när hon nu för första gången väntar på att hennes sto ska föla. Att då ha en vän med uppfödarerfarenhet att luta sig mot, visar sig vara guld värt.
 15. RIDSPORT+ När hästarna gjorde entré i OS vid spelen i Paris år 1900, var det inte på samma sätt som vi är vana vid i dag. Höjdhoppning var en av de fem grenar som det tävlades i.
 16. RIDSPORT+ Frankrike glänste när sista omgången innan finalen av League of Nations reds i Rotterdam på midsommarafton. Men det svenska superlaget gav fransmännen en match och slutade tvåa.
 17. RIDSPORT+ Årets tidigare omgångar har inte haft något svenskt lag alls. I midsommarhelgens Nations Cup i Polen har Sverige bara tre ekipage på plats. "Nations Cup passade inte riktigt in i de OS-aktuella ekipagens satsning mot Paris," säger förbundskapten Fredrik Bergendorff efter fredagens inledande dressyr.
 18. Nu är det klart att Danmark skickar ett hoppekipage och ett fälttävlansekipage till OS i Paris i slutet av juli.
 19. I eftermiddag väntar den sista deltävlingen i League of Nations, innan höstens final. Det är Sveriges absolut bästa hoppryttare som är på plats i Rotterdam för att jaga nya poäng - här hittar du allt du behöver veta inför dagens lagtävling, som Ridsport direktrapporterar ifrån.
 20. Det togs till ett nytt grepp under torsdagens prisutdelning i dressyrens Nations Cup i Rotterdam. Kolla in filmklippet från den annorlunda prisceremonin i här.