quitezpecial_2abd.jpg

Tidningen Ridsport

 1. Han siktade på en räv men träffade en häst som blev så allvarligt skadad att den dog. Nu åtalas jägaren.
 2. En av Storbritanniens medaljhästar i dressyr finns inte längre. Det handlar om Nip Tuck som gjorde ett antal mästerskap tillsammans med Carl Hester.
 3. Patrik Kittel smygstartade världscupsäsongen med en start i den centraleuropeiska ligan i helgen. Med Bonamour tog han hand om segern både i Grand Prix och küren, och kammade dessutom hem en tia i protokollet.
 4. Avgå alla och lämna över ordförandeklubborna till en AI. Ridsports chefredaktör Catharina Hansson har tröttnat på handlingsförlamningen och kommer med ett drastiskt förslag.
 5. RIDSPORT+ När Buskhagas Tsjai föddes var han vindsvept, och under sina unga år var han en oerhört rädd häst - så rädd att han blev farlig för sin omgivning. Idag är uppfödaren och ägare Malin Holmgren glad att hon trots allt vågade satsa på valacken, som i helgen tog hem andraplatsen i 7-åringarnas Breeders Trophy.
 6. RIDSPORT+ Ridsports reporter Kim C Lundin analyserar härstamningarna vid årets EM i dressyr.
 7. Lag-SM i dressyr närmar sig och efter helgens tre deltävlingar är nu fyra av de fem zonerna klara. I år står dock inga finalplatser på spel, då samtliga lag som deltagit i alla omgångar går vidare.
 8. När VM i sportkörning för par avslutades i franska Haras du Pin på söndagen var de svenska kuskarna långt efter täten. Landslagsledaren Annika Borg konstaterar att mästerskapet har varit lärorikt på många sätt, och att truppen nu får åka hem och analysera insatserna.
 9. På ett plan har professionalismen slagit igenom inom ridsporten - tidigare visade uppfödarna själva sina unga hästar, men numera har det blivit självklart att anlita proffs. Ridsports chefredaktör Catharina Hansson tittar på fenomenet.
 10. RIDSPORT+ Guldkapten Henrik Ankarcrona hyllas överallt efter laggulden i OS, VM och EM. Själv jobbar han på som vanligt och tar inget för givet. Vi talar med den svenska förbundskapten i hoppning, om tankarna efter EM och inför OS.
 11. RIDSPORT+ En tå på näst sista plankan var det som hindrade Erika Lickhammer van Helmonds framtidslöfte Koberlina TN från att vinna det nya unghästmästerskapet på Jan Tops arena i Valkenswaard. Med topplaceringar genom hela tävlingen har stoet gett en klar antydan om att här kan det finnas blågul mästerskapspotential. Se klippen från helgens rundor här.
 12. Peder Fredricson har haft en lyckad tävlingshelg med tre av sina 9-åriga framtidshästar i Frankrike. Grädden på moset blev en tredjeplats i söndagens trestjärniga Grand Prix med Vroom de la Pomme Z.
 13. Det blev slutligen Tyskland som fick kliva upp på pallen i Nations Cup-finalen i Barcelona. Därmed går det nu gamla Nations Cup-formatet i graven och gör plats för något helt nytt. I slutet av året vet vi om Sverige platsar i nya League of Nations.
 14. RIDSPORT+ Tillsammans med Midt-West Casino tog Jennifer Lindvall hem det sista kvalet i Lövsta Future Challenge för U25-ryttare på söndagen. Därmed är det finalklart både för de unga GP-hästarna och U25-ryttarna i Lövstas populära dressyrserie.
 15. RIDSPORT+ Totalt startade 15 hästar i 5-åringarnas final och en del av de uga hästarna kände av att det var något mer atmosfär i hallen. Den bästa kvartetten glänste dock rejält. Segern gick i rojalismens tecken – en drottning på tronen.
 16. Det blev Liam Nilsson och hans Zäta C som tog hand om kvalsegern i Arena Youth Tour som gick i Karlshamn under lördagen.
 17. SWB Equestrian Weeks har kommit till sista dressyrdagen som bjuder på finaler för 5-och 7-åringarna samt Lövstaklasser för unga GP-hästar och U25. Här är allt du behöver veta för att hänga med under dagen.
 18. RIDSPORT+ Se vår intervju med Benjamin Werndl efter hans fina insats som testryttare i Sverige för första gången. "Jag vill gärna skicka med lite av vårt sätt att rida hemifrån Aubenhausen", sa den tyske lagryttaren.
 19. RIDSPORT+ Benjamin Werndl skapade en unghästclinic som lär gå till historien när han testred Sveriges bästa 4-åringar på lördagskvällen, Segrade gjorde stoet Verdesse II VH som enligt Werndl har allt som krävs för en GP-karriär.
 20. RIDSPORT+ Just nu pågår den nya stortävlingen för unghästar på Jan Tops arena i holländska Valkenswaard. I topp efter två tuffa kval ligger laget från KWPN, där Erika Lickhammer van Helmond ligger i toppskiktet med 8-åriga Koberlina TN. Se vad den svenska landslagsryttaren säger om sin framtidsstjärna och hur den nya stortävlingen står sig i förhållande till unghäst-VM i Lanaken.