Tidningen Ridsport

 1. RIDSPORT+ Köp inte en hästlastbil utan att kolla upp den ordentligt. Den dyrköpta läxan har ett antal kunder lärt sig efter att ha köpt B-körkortslastbilar som de sedan inte får köra hästar i.
 2. Förra året fick SVT:s tittare följa hopp- och fälttävlansfamiljen Hammarström i både vardag och på tävling. Alla som gillade serien har nu ytterligare en säsong att se fram emot.
 3. RIDSPORT+ Fukten och hettan kommer att göra det tufft för deltagare i OS i Tokyo, och förberedelserna kan få en och annan att höja på ögonbrynen. Svensk hoppnings förbundskapten Henrik Ankarcrona satt i panelen när frågan diskuterades på FEI:s toppmöte.
 4. Listan över landets A-tränare har utökats med en kvartett välmeriterade tränare och ridsportprofiler.
 5. Tillsammans med Henrik von Eckermann tog Gotha FRH bland annat EM-brons i lag. Nu har hon blivit mor igen – här kan du se bilder på nykomlingen.
 6. Här hittar du länkar till start- och resultatlistor till veckans tävlingar på nationell- och elitnivå samt internationella tävlingar med svenska deltagare.
 7. RIDSPORT+ ”Jag kan inte förstå syftet med ryktet, och vem som kan vilja oss så illa”. Det säger Skånsta Ryttares ordförande efter att uppgifter spridits om att stamcellsforskning skulle ligga bakom utbrottet av EHV-1. Föreningen har också bevis för att ryktena är falska.
 8. RIDSPORT+ Småtävlingarna har det tufft. Allt fler ryttare väljer bort enklare tävlingar till förmån för proffsiga meetings med stora prispengar, samtidigt som antalet starter i Sverige har minskat. Vad betyder detta för ridsport-Sverige och hur gör de mindre arrangörerna för att överleva? Ridsport har gått på djupet med frågan.
 9. Ponnymätningar på tävlingsplatsen har flera gånger lett till att svenska ponnyer fått startförbud på internationella tävlingar. Nu finns ett förslag från FEI som kan minska problemen.
 10. Flera stall i Sverige har drabbats av sadelstölder senaste tiden. Flera drabbade stall ligger i Skåne och där misstänker polisen att det är organiserade ligor som kan ligga bakom flera av inbrotten.
 11. RIDSPORT+ Vad krävs egentligen för att knipa en av de åtråvärda platserna i landslaget? I söndags gick startskottet för den nya satsningen DressagePower Academy där just den frågan är en av många som avhandlas. Ridsport var på plats – följ med till Solvalla och träffa några av de 60 deltagarna.
 12. Ryttarprofiler, hästägare och chefer tar plats i Svenska Ridsportförbundets styrelse och sektioner om valberedningens förslag går igenom. Förslaget har bara en svaghet – det bäddar för problem vid nästa stämma.
 13. RIDSPORT+ 13-åriga Ester Fagerlind är ung och ambitiös. 20-åriga ”Abbe” är en godkänd hingst, welsh av cobtyp. De är en del av gruppen som ger svensk sportkörning en framtid – lär känna ekipaget som i helgen vann sin childrendebut i medelsvår klass.
 14. Runt 400 gäster kom för att fira Casall, som gjort så mycket inom både hoppsporten och aveln. Självklart fanns Rolf-Göran Bengtsson där för att gratulera.
 15. En tidigare landslagsryttare i fälttävlan drabbades av inbrott i sitt stall i helgen. − Vissa saker som stals var från min tid i landslaget, berättar hon.
 16. RIDSPORT+ Bästa sättet att hantera sommareksem är att minska utsattheten för bett från svidknott. Insekterna börjar kläckas redan på våren och flera åtgärder kan behövas samtidigt. I den artikeln får du råd om hur du ska göra för att lindra besvären.
 17. RIDSPORT+ Wega är pensionerad och Reality såld. Då har OS- och EM-medaljören fyllt på med nya förmågor i stallet. Nu väntar mästerskapskval för både Cesar V och Arpetina. "Det finns en liten, liten chans att jag kan ta mig till EM," säger ryttaren.
 18. Efter fina framgångar internationellt tillsammans med Shane Carey lämnar nu Fecybelle Sverige och sin ägare Maria Gretzer.
 19. Ett ungt föl som varit infuset i den siberiska tundran i 42 000 år ska klonas. Fölet är av den utdöda hästrasen Lenskaya, och forskargruppen som utför arbetet är optimistiska inför försöket.
 20. Det blev en del oväntad dramatik i Varberg vid lunchtid då en lös ponny skenande på stadens gator.