Tidningen Ridsport

 1. RIDSPORT+ Två 1,45-vinster och en seger i 1,50-klass. Norrköpingsryttaren Matilda Pettersson har visat storform hos Södertälje Ridklubb den här veckan. "Allra roligast är nog att Chloe vann sin debut i 1,50," säger Matilda Pettersson.
 2. RIDSPORT+ Förra helgen vann Mathilda Hansson och Unsphinx D’Hurl ’Vent Prins Carl Philips Pris i Friends. På söndagen blev det seger i finalen i Baltic Cup i danska Vilhelmsborg.
 3. RIDSPORT+ Protester i skarpa lägen och kunskapsspridande är uppgifter för hästvälfärdsrådet. Men rådets önskan om att verka mer förebyggande saknar juridiskt stöd. "Vår uppfattning är att den svenska synen att blod inte får förekomma någonstans på hästen, bör gälla även inom FEI," säger Göran Dalin, ordförande i Svenska Ridsportförbundets hästvälfärdsråd.
 4. Emma Emanuelsson har greppet om två serier i ATG Riders League efter lördagens tävlingar hos Södertälje Ridklubb.
 5. Varje dag fram till jul har du som läsare möjlighet att tävla om fina priser i Ridsports julkalender. Kan du gissa vilket svar som döljer sig bakom lucka 5? Välkommen in och tävla!
 6. RIDSPORT+ Ge hästen goda upplevelser – och dig själv också. Att ha en "happy horse" är ett viktigt inslag i hästlivet om man frågar OS-ryttaren Therese Nilshage och något som hon lyfte under sin clinic i Runsten på lördagen. Här får du hennes bästa tips på temat unghästar.
 7. Det finns långt gångna planer om att arrangera EM i sportkörning för young drivers, juniorer och children på Flyinge 2024.
 8. RIDSPORT+ Kortare anridningar och hinder längs väggen är bara några av svårigheterna som väntar när inomhustävlingarna drar i gång igen.
 9. RIDSPORT+ OS-silver, OS-guld, EM-brons, världsetta, årets ryttare i världen. Framgångarna har kommit slag i slag för Peder Fredricson under 2021. Och en bidragande orsak kan vara pandemins framfart. "Jag är inte säker på att han hade haft de här stora framgångarna utan pandemin," säger världsettans fru Lisen Bratt Fredricson.
 10. RIDSPORT+ Det blev den svenska nationalsången som spelades efter att Liam Nilsson vunnit juniorernas Grand Prix i årets final av Baltic Cup. "Jag trodde inte på seger eftersom de andra som också red är väldigt duktiga," säger den 14-årige GP-vinnaren.
 11. Listan över framgångarna för svensk hoppsport 2021 är lång. OS-guldet i Tokyo är årets höjdpunkt och nu handlar det om att svensk hoppsport ska hålla sig kvar i världstoppen. Nu har Svenska Ridsportförbundet tagit fram en strategi för just detta; Hoppsportens vision 2030.
 12. Det är små förändringar på den nya världsrankningen i fälttävlan och Sverige har fortfarande två ryttare på topp 100-listan.
 13. Varje dag fram till jul har du som läsare möjlighet att tävla om fina priser i Ridsports julkalender. Kan du gissa vilket svar som döljer sig bakom lucka 4? Välkommen in och tävla!
 14. RIDSPORT+ Han smygstartade sitt uppdrag som landslagsveterinär under den svenska bronsfesten i Schweiz tidigare i år. Enar Tollig har tagit över uppdraget som veterinär för det svenska fälttävlanslandslaget. "Den största utmaningen är att lära känna alla ryttarna och bygga upp deras förtroende för mig," säger 39-åringen.
 15. RIDSPORT+ Stafettpinnen är serien där en ridsportprofil svarar på aktuella frågor. Den här gången har turen kommit till uppfödaren Tobias Hansson, Västra Hoby Stuteri. Tobias svarar bland annat på vad han tycker är viktigast för att få fram moderna sporthästar.
 16. Den pågående pandemin fortsätter att påverka hela världen, och även ridsporten. Nu är det klart att ytterligare en deltävling i både hoppningens och dressyrens världscup ställs in.
 17. Nu står det klart vilka lag som har avancerat från hoppningens division I till elitserien nästa år.
 18. Ekipaget som fixade lagguld till USA på VM 2018 har gjort sitt på tävlingsbanan.
 19. Varje dag fram till jul har du som läsare möjlighet att tävla om fina priser i Ridsports julkalender. Kan du gissa vilket svar som döljer sig bakom lucka 3? Välkommen in och tävla!
 20. Hästar som får ha mycket utevistelse har mindre problem med luftvägar, mag- och tarmåkommor. Rids de på varierat underlag minskar slitaget - hästägare som lägger vikt vid det borde premieras. Man kanske kan gå ännu längre, titta på fodringsrutiner, strömedel, och kompetent skoning. Det skriver fälttävlansprofilen Anna Hassö, som bjuder upp till debatt i frågan.