Tidningen Ridsport

 1. I dag skulle FEI:s Sports Forum ha inletts, men det blir inget – inte ens ett digitalt forum, vilket först var utlovat. Anledningen är att det inte finns några förslag att diskutera, eftersom andra möten har blivit inställda.
 2. Falsterbo Horse Show fortsätter med tävlingsförberedelserna inför hästvärldens årliga folkfest den 4-12 juli. Men snart måste det definitiva beslutet fattas om huruvida den stora publikdragaren går att genomföra som vanligt med hänsyn till coronaläget.
 3. Ljungby Ridklubb var bland de första tävlingsarrangörerna att dra i nödbromsen. Förutom förlorade intäkter står man nu även med dryga kostnader som inte går att bli av med. Förhoppningen är att kunna få ta del av regeringens stödpaket på 500 miljoner kronor. Samtidigt kan danska ridklubbar söka kompensation sedan en vecka tillbaka.
 4. RIDSPORT+ I vår serie Stafettpinnen skickade Göran ”Yogi” Breisner i förra numret pinnen vidare till Ann-Catrin ”Ancan” Carlsson, A-tränare i hoppning och ridsportsprofil, som bland annat får svara på vilka egenskaper hon letar efter hos en bra häst.
 5. Den anrika elitauktionen i Oldenburg genomfördes för första gången någonsin online med anledning av coronaviruset. Eventuell oro över att den förlorade livekänslan skulle minska budgivningen infriades dock inte. Buden haglade och högsta priset landade på 2,7 miljoner kronor.
 6. RIDSPORT+ Hingstsperma hör till världens dyraste, jämfört med andra djurslag. Ridsport har samlat ihop intressanta fakta och jämförelser om de dyra dropparna. Missa inte klippet En minut om sperma!
 7. Viruset som orsakar hästinfluensa förändras ständigt, vilket gör det svårt att ta fram ett optimalt vaccin. Hästinfluensa blir allt vanligare och både vuxna och redan vaccinerade hästar hör till riskgruppen, enligt en ny studie. Att vaccinera med det senaste vaccinet när risken för smitta är som störst ger bästa skyddet.
 8. RIDSPORT+ Ridsport publicerade i vintras en granskning om psykisk ohälsa i veterinärkåren. Nu vill både fackförbund och arbetsgivarorganisation klarlägga situationen och ge djurhälsopersonalen mer stöd.
 9. Nu finns det en metod för att se ett tidigt stadie av artros som är den vanligaste orsaken till att tävlingshästar blir halta.
 10. RIDSPORT+ Per-Arne Persson, Klemedstorp stuteri i Skåne, har bara köpt en häst i hela sitt liv. Hon blev anmoder till alla hans uppfödningar – även årets nygodkända hingstar Saint Louis och Quercus.
 11. RIDSPORT+ – Hingstägarna säljer en dröm – men det handlar om biologiskt material och många stoägare fattar inte vad de ger sig in på när de ska ha importsperma, säger Anna Ozén som driver Bergshyttans Häst & Semin.
 12. Peder Fredricson satsade allt mot OS i Tokyo. I ett inslag av SVT berättar hoppstjärnan om känslorna när det blev klart att mästerskapet flyttas och vad han gör med all ledig tid han har fått när tävlingssäsongen är satt på paus. Se inslaget här.
 13. Svenska Ridsportförbundet och Svenska Islandshästförbundet fortsätter som två skilda förbund. "Vi har tillsammans tittat på olika sätt att hitta en lösning på detta, men landat i att det inte går", säger Anna Ryberg, ordförande för Svenska Islandshästförbundet.
 14. RIDSPORT+ Det är pälsfällningstider och den som söker på nätet hittar tips om B-vitamin, foderjäst, extra protein och mycket annat som ska hjälpa hästen att må bra. Men enligt Sara Ringmark, forskare på SLU, är tillskotten att kasta pengarna i sjön.