Tidningen Ridsport

 1. De blågula ponnylagen drämde till med en säsongsstart i bästa segerstil och var ostoppbara i Baltic Cup på sin svenska hemmaplan.
 2. Den här veckan är det Evelina Tovek som tar för sig mest av svenskarna i Förenade Arabemiraten. Gårdagens 1,55-placering följdes upp av en sjundeplats i världscupen.
 3. I dag är de flesta sadelgjordar elastiska på ena eller båda sidorna. Det gör dem betydligt lättare att dra åt. Men hur påverkar det hästen? Vad händer om du drar åt gjorden alltför hårt?
 4. Ingrid Klimkes är i full gång och håller en redan i halvtid bejublad clinic på Flyinge. Här får du lite bilder på ekipagen som deltar och visar upp sig inför ett från vägg till vägg fyllt Flyinge. (Uppdateras under eftermiddagen)
 5. I helgen går Christian Ahlmanns Taloubet Z sin sista tävling. ”Jag älskar honom” säger Christian Ahlmann i en film från GCT där han berättar mer om sin stjärna.
 6. Regerande Europamästarinnan i fälttävlan Ingrid Klimke håller heldagsclinic på Flyinge med ett blandat och späckat program som spänner över alla de tre olympiska disciplinerna. Ridsport är på plats och dokumenterar, här presenteras ekipagen som ska rida och deras hästar.
 7. Årets första Baltic Cup är igång och redan har det blivit svenska vinster.
 8. Stephanie Holmén med Flip's Little Sparrow slog till med en snabb nolla och bästa svenska placeringen i Leipzigs 1,50.
 9. Den trefaldiga SM-vinnaren Vasir har galopperat vidare.
 10. Connemarauppfödaren Jörgen Folkesson slipper betala över 800 000 kronor som polisen krävt honom på efter att hästar omhändertogs på hans gård. Det har Helsingborgs tingsrätt slagit fast i en dom.
 11. I dagens högsta klass i Dubai var det Evelina Toveks tur att vara bästa svensk. Med sin nya häst Dalila De La Pomme blev hon sexa, samtidigt som Henrik von Eckermann knep två placeringar.
 12. I årets andra avsnitt av dressyrserien diskuterar vi rörelserna som tillkommer när den unga hästen tar steget upp i medelsvår B-klasserna.