Tidningen Ridsport

 1. Tinne Vilhelmson Silfvén har valt VM-häst. Det blir Don Auriello, ”Anton”, som åker med till Ryttar-VM i Tryon, USA i september.
 2. Ett tiotal hästar släpptes lösa på en gård utanför Hjo på söndagen. Polisen tror att djurrättsaktivister ligger bakom händelsen då flera tusen minkar på samma gård släpptes ut ur sina burar av någon samtidigt.
 3. Avelsorganisationen WBSFH var inte överens med FEI om hur många unghästar som skulle bjudas in till unghäst-VM i hoppning. Nu riskerar svenska ekipage att få stanna hemma, trots att de är uttagna.
 4. De två unga araberna som försvann i onsdags kväll från sin hage har hittats efter en stor sökinsats, bland annat med hjälp av ryttare till häst och drönare.
 5. Ridsports årliga statistik är den enda som jämför alla sportponnyraserna och som tar hänsyn till hela hingstens avkommeresultat inom ponnysporten. Här hittar du årets djupdykning i statistiken och en rejäl topplista.
 6. Linn Widmark och Jüri Sokolovski vann varsin 1,45-hoppning på nationella svenska tävlingar i helgen.
 7. Tio föl bedömdes när Södra Kalmar Läns Varmblodsklubb hade sin fölbedömning. Hingstfölet Crest of a Wave fick högst poäng.
 8. Lagen till VM har offentliggjorts i ett raskt tempo på sistone. Nu är ännu ett fälttävlanslag spikat.
 9. Efter EM som slutade snopet ville young ridern Vendela Eriksdotter Rubin ta revansch. Det lyckades hon med dubbelt upp och dessutom på seniornivå. – Det var en slags lyckoeufori, säger dubbla NM-vinnaren.
 10. Linnea Kristiansens superinsats hela vägen igenom mästerskapet i körning gav bästa möjliga resultat. Etta i dressyr, fyra i maraton och trea i precisionskörningen. En av de största svenska framgångarna i sportkörning, genom tiderna.
 11. Erica Swarts höll den svenska fanan högt under helgens trestjärniga hoppningar i Donaueschingen med en 1,60-placering som bästa notering.
 12. Det var många svenska distansryttare som tog färjan mellan Calais och Dover för att starta på årets prestigetävling i England.