Tidningen Ridsport

 1. Inte helt oväntat kommer årets bruksprov att bli publikfritt. Lyckligtvis går det dock att ta del av begivenheten via Equisport.
 2. Snart är det dags att hylla ridsportens hjältar när Ryttargalan direktsänds digitalt. Nu är det klart vilka som är nominerade till de olika priserna. Se några av dem här.
 3. RIDSPORT+ Vilken lag ska gälla vid hästköp? Enligt riksdagsledamoten Sofia Westergren har konsumentköplagen satt proffs i hästbranschen i en omöjlig sits. Tingsrätterna saknar alltför ofta tillräcklig hästkunskap.
 4. Sju hästar är med till spanska Oliva där Malin Baryard Johnsson har rivstartat säsongen med idel nollor i protokollet. Både nya stjärnan El Barone och Peder Fredricsons tidigare tävlingskamrat, Chacco Dia, har visat framfötterna. Med H&M Indiana blev det en GP-placering på söndagen. "För Indies del behöver det inte ha varit en nackdel att OS sköts fram ett år", säger Malin i en DN-intervju.
 5. RIDSPORT+ Halm har anklagats för att ge hästar magsår. Men en studie från SLU visar att hästägare lugnt kan fortsätta fodra med halm. Vad säger experterna?
 6. Global Equestrian Group heter det nya strategiska partnerskapet som träffats mellan Helgstrand Dressage, Waterland Private Equity och hoppryttaren Ludger Beerbaum. Samarbetet innebär över 150 anställda i fyra länder och en omsättning på över 60 miljoner euro.
 7. Henrik von Eckermann har tagit över fästmön Janika Sprungers topphäst, King Edward. Nu är det inte säkert om det blir Mary Lou eller King Edward som får följa med till OS. "Det är upp till dem att visa vem av dem som ska åka till Tokyo", säger Henrik von Eckermann i en intervju i DN.
 8. RIDSPORT+ En uppseendeväckande matematisk studie är en av de forskningsnyheter som Ridsports Ingrid Andersson uppmärksammar denna gång. Hela listan hittar du här.
 9. I dag den 17 januari öppnar omröstningen till priset Stjärnornas stjärna. Priset går till den "starkast lysande stjärnan under 2000-talet hittills". Det finns 20 nominerade, men det är publiken som röstar fram vem som vinner priset.
 10. De sexuella övergreppen på en ridskola på 1990-talet och 2000-talet blir dramaserie på TV 4. Äldsta dottern i familjen, Sophie Jahn, är med och utvecklar serien. "Nu får jag berätta min historia om livet bakom stängda dörrar", säger hon.
 11. Börjar du längta till årets eventuella stortävlingar i Scandinavium? Nu hjälper arrangörerna till att lätta på trycket genom att publicera en podd.
 12. RIDSPORT+ Emilia Bergåkra har tagit över storasysters EM-medaljör Prima Vera. "Hon blir min läromästare," säger Emilia Bergåkra. Här kan du se en film när ekipaget visar att det går finfint att göra bytesserier utan sadel.
 13. RIDSPORT+ Ridskolehästarna hos Arvidsjaurs Ryttarförening går barfota, ett val som mött både misstänksamhet och anmälningar om att hästarna far illa. "Det spelade stor roll för oss när Peder Fredricson berättade att han tävlade flera av sina hästar utan skor", säger ridläraren Anna Lundqvist.
 14. Uppfödarstipendiet Årets uppfödare tredubblas i år. Här kan du läsa om stipendiet och ta dig vidare för att nominera den som du tycker ska ha priset.
 15. Flerfaldiga mästerskapsryttaren Tinne Vilhelmson Silfvén har fått en ny, 8-årig talang i stallet.
 16. Nu har besked kommit om att ytterligare två deltävlingar i årets världscupsäsong ställs in. Det handlar om en i hoppning och en i dressyr.
 17. I somras lämnade Malin Henlöv Grevlunda för att arbeta som groom hos Evelina Tovek. Hästen hon saknar mest är H&M Christian K, berättar hon i en intervju med Word of Showjumping. Svårast att lära känna var en annan stor hästpersonlighet i stallet, kan du gissa vilken?
 18. RIDSPORT+ Ronneby Ryttarförening och Ronneby kommun fortsätter att dra åt olika håll när det gäller klubbens anpassning av verksamheten i skenet av rådande restriktioner. Ronneby RF har velat dra igång ridskolan och var redo att trotsa kommunens påbud om max två personer per ridhus. Nu backar dock klubben och fortsätter med det strikta ridhusschemat.
 19. RIDSPORT+ Lunds Civila Ryttarförening är först ut med att ringa i startklockan när tävlingarna drar igång efter stoppet. Just nu pågår förberedelserna för fullt. Samtidigt väntar ett antal ryttare på att knappen "yrkesverksam 2021" ska bli grön – annars går det inte att anmäla.
 20. Makt, lögner och svek är centrala delar i den prisade P1-dokumentären "Hästgården" som sändes 2018. Nu väljer dottern till den man som dömdes för sexuella övergrepp att berätta sin historia i tv-soffan hos folkkära Carina Bergfeldt som gör talkshowdebut ikväll fredag. Se intervjun här.