Tidningen Ridsport

 1. Under lördagens eftermiddag drog säsongens världscup i gång i danska Herning. Tinne Vilhelmson Silfvén och Don Auriello, "Anton", blev tvåa i lördagens Grand Prix.
 2. Pappan är fullblodsarab, mamman är trakehner - nu är deras avkomma godkänd avelshingst i trakehnerförbundet. "Jag kan knappt tro det är sant," säger ägaren och uppfödaren Monica Lindstedt.
 3. Linda Algotsson och hennes Connie Pop är bästa svenska ekipage på unghäst-VM i Frankrike efter dressyr och terräng.
 4. Som tradition delar Ridsport ut sitt pris Årets Komet under Ryttargalan. En ryttare från hoppning, dressyr respektive fälttävlan är nominerade. Här kan du rösta på din favorit.
 5. Jeanna Högberg har hållt sig framme i prislistorna under det pågående trestjärniga meetinget i finska Helsingfors.
 6. Årets avelssäsong är över och SWB berättar att det har varit en liten nedgång i antalet betäckningar. Här finns också preliminär statistik över antalet ston som hingstarna har haft.
 7. Hästen vill förstå sin ryttare – då fungerar inte aggressiva metoder som rollkur. Klaus Balkenhol är glad att mjuk ridning är mer än en trend. – Ryttaren måste lära sig hästens språk. Den måste ge hästen tid, känna efter vad den vill och när den är färdig för ökad kommunikation, säger den tyska dressyrlegendaren som har mängder av medaljer på sitt CV som ryttare och tränare.
 8. Landslagsledningen i fälttävlan har tagit ut vilka ryttare som ingår i landslagen för unga ryttare, juniorer och ponnyer för nästa år. Här finns hela listan.
 9. Det var ett riktigt beslut att stänga av en ryttare och en hästägare efter att en häst tävlats på Strömsholm trots att misstänkt virusabortsmitta fanns på deras anläggning. Det har Riksidrottsnämnden nu beslutat.
 10. "Jag har aldrig sagt det officiellt förut, är man topp-10 är det ett självklart mål att man vill bli bäst, nummer 1 på världsrankningen." Det säger Peder Fredricson i Skavlan i kväll. Här kan du tjuvtitta på ett klipp.
 11. Under natten till torsdagen fick polisen larm om ett pågående inbrott i Skåne. Detta ledde till att tre personer kunde gripas.
 12. Det var mycket svenskt i prislistan i den trestjärniga 1,50-hoppningen i danska Herning på torsdagskvällen. Allra bäst gick det för Rolf-GöranBengtson som vann klassen.